Workshops

Hver dag fra kl. 9.00 – 10.25 samt kl 14.00 – 15.30 synger alle med i det store kor som ledes på skift af de forskellige gospelinstruktører, som hver især vil præsentere lækre vokalarrangementer og gospelnumre og arbejde med udtryk, frasering og dynamik.
Ud over det store gospelkor kan man vælge en workshop i modul 1 (formiddag) og en workshop i modul 2 (eftermiddag). (Dvs 2 forskellige workshops i alt).

WORKSHOPS MODUL 1 (10.45 – 12.15):

Solist: Fortolkning og formidling (May og Louise)
Denne workshop er for alle som gerne vil prøve kræfter med at stå alene på scenen som solist! Fokus vil ligge på fortolkning, formidling og hvordan du præsenterer din sang foran et publikum.
Du får praktiske redskaber som vil være anvendelige, når du synger for andre både som korsanger og som solist.

Stomp (Poul Jeznach Madsen)
Rytmer skaber bevægelse og glæde! Stomp er en workshop hvor vi sammen laver rytmer og lyde ud af alle mulige ting som f.eks. spande, potter og pander. Alle kan være med i denne workshop blot du har lyst og mod på at gi den gas med rytmer. Det bliver super sjovt!

Sangteknik og bliv en bedre korsanger (Laura Kjærgaard)
Denne workshop er for dig som ikke rigtig har beskæftiget dig med sang teknik før, men også for dig som allerede har og som har brug for noget repetition og at få omsat sangteknik i praksis. Vi vil arbejde med Komplet Sangteknik udviklet af Cathrine Sadolin, men også med andre metoder og praksiser. De første par dage dykker vi ned i teorierne om sangteknik og resten af ugen vil vi praktisere teknikken med nogle af de sange Laura har taget med til workshoppen. Der vil også blive givet redskaber og feedback på, hvordan de forskellige teknikker bruges som korsanger!

“Den Blå Café” – Et samtaleværksted (Lars Lindskov Beck og Alice Slot Beck)
Denne workshop er et samtaleværksted, hvor der er tid og rum til at snakke om livet. Det vil være op til gruppen at beslutte hvilke emner vi skal tage hul på og også hvor dybt vi ønsker at gå. Der vil være tid til at dele drømme og visioner for fremtiden – men også snakke om de kampe og livserfaringer du har gået igennem og som har gjort dig til den du er idag.

Mini Choir (John Fisher)
I denne workshop er vi en mindre gruppe sangere, hvor vi typisk kun er ganske få i hver stemmegruppe (alt, sopran og tenor) Der vil være tid til at gå i detaljer omkring frasering, klangfarve, udtryk, dynamik osv og du vil blive udfordret en del mere i forhold til at synge i et stort kor.

 

 

WORKSHOPS MODUL 2 (16.00 – 17.30):

Solist: Begyndere og lidt øvede (John Fisher)
Alle sangere som ønsker at komme til at kende deres sangstemme og udnytte den lidt bedre er velkommen. Vi skal arbejde med grundlæggende sangteknik; vejrtrækning, støtte, at bruge stemmen “sundt”, vibrato, klangfarver osv. Kunne du tænke dig at lære at synge længere toner, dybere toner, højere toner, toner med luft på? Workshoppen vil give dig redskaber til netop dette! Du skal medbringe en sang som du ønsker at arbejde med. Det kunne sagtens være en sang som du også synger i dit kor – det vigtigste er blot, at det er en sang som du føler noget for og som du har lyst til at arbejde med.

Minikor (May Jeznach Madsen)
I denne workshop er vi en mindre gruppe sangere, hvor vi typisk kun er ganske få i hver stemmegruppe (alt, sopran og tenor) Der vil være tid til at gå i detaljer omkring frasering, klangfarve, udtryk, dynamik osv og du vil blive udfordret en del mere i forhold til at synge i et stort kor.

Solist: Nervøsitet and grounding (Laura Kjærgaard)
De fleste af os kender til at være nervøs på scenen! Især som ny gospelsanger eller som solist lige før en koncert. Hvordan håndterer du nervøsitet eller sceneskræk og hvilke muligheder har du, når disse følelser pludselig kommer over dig? Denne workshop giver dig redskaber og praktiske råd til at kontrollere din nervøsitet og anspændthed på scenen, så du i stedet kan fokusere på din sang og din formidling.

Arranger din sang/og få den indspillet (Poul Jeznach Madsen)
Poul er en erfaren musiker med masser erfaring indenfor gospelmusikken og i denne workshop vil I sammen arbejde omkring at arrangere med akkorder, rytme og lyd på den sang du medbringer til workshoppen – hvad enten du har skrevet den selv eller blot ønsker et nyt arrangement af en sang du gerne vil synge eller spille! Det bliver en kreativ proces, hvor nye og spændende arrangementer får lov at se dagens lys.

“Ud på tur” (Lars og Alice Beck)
I denne workshop kommer vi ud i lokalområdet og ser forskellige seværdigheder. Nogle af de spændende og smukke steder i syddanmark som er historisk, kulturel eller arkitektonisk interessante og som vil være inspirerende at opleve på tæt hold.

 

Leave a Reply