Workshops

Hver dag fra kl. 9.00 – 10.25 samt kl 14.00 – 15.30 synger alle med i det store kor som ledes på skift af de forskellige gospelinstruktører, som hver især vil præsentere lækre vokalarrangementer og gospelnumre og arbejde med udtryk, frasering og dynamik.
Ud over det store gospelkor kan man vælge en workshop i modul 1 (formiddag) og en workshop i modul 2 (eftermiddag). (Dvs 2 forskellige workshops i alt).

WORKSHOPS MODUL 1 (10.45 – 12.15) – 8 valgmuligheder
1. Sangteknik & stemmeselvværd – Laura Kjærgaard (max. 30) – beginners
2. Solistworkshop (lidt øvede) – Ruth Waldron (max. 10) – intermediate
3. Solist (Advanced) – Maria Norby (max. 10)
4. Impro teater — Louise Robinson (max. 12)
5. Gospel Piano Masterclass – Emmanuel Waldron  (max. 6)
6. Skriv din egen gospelsang – Steffen Bay/ Poul Madsen(Max. 10)
7. Samtalesalon – Kristina Bay
8. Ønsker ikke en workshop i dette modul

WORKSHOPS MODUL 2 (16.00 – 17.30) – 8 valgmuligheder:

1. Skriv din egen Monolog – Louise Robinson (max. 8)
2. Solistworkshop (Lidt øvede) – Maria Norby (Max. 12) – Intermediate
3. Solistworkshop (Advanced) – Laura Kjærgaard (max. 12) – advanced
4. Solist (Begyndere) – Ruth Waldron (max. 12) – beginners
5. Minikor – May Jeznach Madsen (max. 25)
6. Band – Poul Madsen (max. 10) (andet lokale)
7. På opdagelse i det blå – Ingrid Frederiksen
8. Ønsker ikke en workshop i dette modul

BESKRIVELSER:

SANGTEKNIK & STEMMESELVVÆRD v. Laura Kjærgaard (max 30)

Sangteknik og Stemmeselvværd er for dig der har lyst til at blive en bedre korsanger, med vægt på sangteknik og stemmeselvværd. 

Oplever du at blive hæs når du synger? Eller at det spænder i halsen og omkring stemmen? Oplever du at det er svært at styre volumen? Eller at du ikke føler at du kan variere din lyd?  Eller oplever du at det ikke føles frit og ubesværet at synge? Er du kritisk overfor din egen lyd og stemme? Kan du svare ja til en eller flere af disse spørgsmål – så er dette modul lige noget for dig. 

Vi gennemgår sangteknikken fra bunden i teori, både som oplæg og som masterclass, og senere på ugen i praksis som KOR. Derudover vil der også være fokus på at lære at holde af vores stemme og belyse de styrker den allerede har, og blive bevidst om hvad vi kan arbejde med. Dette er IKKE et solist hold, men der vil være arbejde i små grupper. 

SOLISTWORKSHOP – LIDT ØVEDE – with Ruth Waldron (max 10)

Du har sunget en solo for andre, men vil gerne arbejde med at relatere til sangens indhold, fortælle en historie, udtrykke sangen og udvikle værktøjer, som kan hjælpe med sangens dynamiske opbygning? Hvis det lyder som dig, så er du velkommen til at deltage på denne soloworkshop for lidt øvede solister. Du skal:

  1. Vælge en sang, der enten har et instrumentalt track på CD eller en MP3 version, som kan afspilles med en telefon.
  2. Medbringe noget du kan optage på (f.eks. en mobiltelefon), så du kan optage din fremførsel.
  3. Papir og blyant så du kan tage noter.
  4. Tekst til sangen, hvis du har brug for det.

Jeg ser frem til at se dig på workshoppen!

SOLISTWORKSHOP ADVANCED v. Maria Norby (max 10)

Advanced solisthold er for dig der allerede har en del erfaring med ikke bare at synge solo, men at være solist i dit kor eller i andre musikalske sammenhænge. På denne solistworkshop arbejder vi med improvisation, fortolkning og formidling. Du skal være klar på at blive udfordret og du må ikke være bange for at tage udfordringen op, så du kan nå nye steder hen i din solistrolle!

IMPRO-TEATER v. Louise Robinson (Max 12)

Slå dit indre legebarn løs. Vi skal på denne workshop tilbage til barndommen, hvor fantasien fik frit spil og legen var fuldt ud tilladt. Det er en workshop hvor vi skal igennem en masse teaterøvelser, der både giver anledning til en masse grin og også leder os igennem hele følelsesregistret. Igennem de mange forskellig øvelser og lege ender vi ud med en lille forstilling, som vi kreerer sammen i løbet af ugen.

GOSPEL PIANO MASTERCLASS v. Emmanuel Waldron (Max 12)

Skulle vi så se at komme lidt videre med gospelklaveret? Vi vil arbejde med typiske gospelfraseringer og harmoniseringer og i det hele taget forsøge at få gospelakkompagnementet til at leve mere.

Workshoppen er for pianister med noget kendskab til klaveret.

SKRIV DIN EGEN GOSPELSANG v. Steffen Bay og Poul Madsen (Max 10)

Hvordan kommer man i gang med at skrive sin egen gospelsang?
Få konkret undervisning i de elementer og væ
rktøjer, du har brug for, når du skriver din egen sang.
Vi vil arbejde med at skrive enten i små grupper eller alene og vi arbejder ud fra den enkeltes niveau. Medbring gerne instrumenter, computer og din telefon, så du kan tage noter, skrive tekster og optage de ideer, du får undervejs. Den kreative proces i denne workshop er vigtigere end at nå et færdigt produkt. Der vil dog måske være mulighed for at fremføre enkelte sange ved afslutningsfesten.

SAMTALESALON v. Kristina Bay
I dette valgfag giver vi os tid til den langsomme samtale, til at stoppe op og tænke over tingene og se dem fra flere perspektiver. Der er ingen rigtige eller forkerte svar, blot et rum hvor vi sammen taler om noget af det der betyder noget for os. For eksempel:
Hvorfor har du valgt at synge gospel? Hvad bidrager det med i din hverdag?
Hvad betyder tid for dig? Og hvilke valg har du truffet i den sammenhæng?
Hvad betyder Corona- krisen for den måde vi ser hinanden som mennesker?
 
Samt andre emner du kunne finde interessant. Kom og lær dine med kursister at kende fra nye sider og del dine egne refleksioner til inspiration for os andre.

Ønsker ikke en workshop i dette modul – Formiddagsfri.
Det er muligt også at vælge at have fri om formiddagen!

Workshopmoduler eftermiddag

SKRIV DIN EGEN MONOLOG – v. Louise Jensen (Max 8)

Hvordan udtrykker jeg en tekst  eller i gospelens verden en sang, hvordan fortæller jeg min  historie på scenen. Dette vil være temaet for denne workshop. Du vil igennem forskellige øvelser ende ud i at skrive din helt egen monolog. Vi vil arbejde med din monolog, iscenesætte den og arbejde med hvordan den dramtisk kan fortælles. Vi vil i løbet af uge også arbejde med forskellige improvisations øvelser, som skal give dig mere frihed på scenen og nogle værktøjer til at få fortalt din monolog. 

SOLISTWORKSHOP – LIDT ØVEDE v. Maria Norby (max 12)

Du har sunget for nogen, men du vil gerne arbejde med mere sikkerhed og mindre nervøsitet når du skal synge for andre. Du har måske sunget en lille solo sammen med dit kor, men nu vil du gerne have hjælp til at dykke mere ned i fortolkningen og formidlingen af sangen. Måske vil du også gerne have flere værktøjer til at udvikle din sang dynamisk. Hvis du kan se dig selv i denne beskrivelse, er dette måske en workshop for dig?

SOLISTWORKSHOP ADVANCED v. Laura Kjærgaard (Max 12)

ADVANCED solisthold er for dig der har sunget solo en del gange før – ikke kun på workshops, men også i dit kor eller andre musikalske sammenhænge. Nervøse kan vi alle blive, dette skal der være og er der plads til, men dette tema har du arbejdet med før og er ikke top-styret af nerverne. 

På dette modul skal vi arbejde med impro, fortolkning og performance som helhed. Det forudsætter at vi tager et valg som solister – og at vi også belyser fravalgene, da det at synge solo ikke kun handler om tilvalg. Vi arbejder udfra at der er forskel på AT SYNGE EN SOLO og AT VÆRE SOLIST, med vægt på det sidstnævnte. 

SOLISTWORKSHOP BEGYNDERE v. Ruth Waldron (Max 12)

Denne workshop er for den ABSOLUTTE BEGYNDER – den person, som har drømt om at synge foran et publikum, men som endnu ikke har turdet at gøre det! Det er for personen, som har en længsel efter at synge solo i sit kor, men selv om deres hjerte råber, så kommer der ingen lyd ud af munden. I denne workshop will jeg hjælpe dig med at at finde din stemme i et trygt miljø, jeg vil hjælpe dig med at kigge din frygt i øjnene og hjælpe dig med at realisere din drøm om at synge solo. Du skal ikke medbringe en sang, det sørger din underviser for. Kom som du er, med noget du kan optage på og måske papir og blyant. Jeg glæder mig til at se dig på workshoppen!

MINIKOR v. May Jeznach Madsen (Max 25)

I denne workshop er vi en mindre gruppe sangere, hvor vi typisk kun er ganske få i hver stemmegruppe (alt, sopran og tenor). Vi vil arbejde med forskellige øvelser, så du bliver en bedre og mere sikker korsanger, der tør at tage ansvar i din stemmegruppe! Vi kommer til at arbejde med at kunne lytte til de andre stemmegrupper og forstå og gribe vores egen rolle som sanger i kroet. Der vil være tid til at gå i detaljer omkring frasering, klangfarve, udtryk, dynamik m.m. Vi optræder på festaftenen med et eller to numre fra denne workshop! Jeg glæder mig til at synge med dig!

BAND v. Poul Jeznach Madsen (Max 10)

Bandworkshop er for dig som synes musik er spændende, og gerne vil have en workshop som ikke nødvendigvis handler om sang.

Det giver lidt sig selv, at vi skal spille sammen som band, så hvis du har en bassist, pianist, guitarist eller måske en leadsanger gemt i maven, så er denne her workshop lige noget for dig.

Vi forsøger os med numre inden for soulgenren”, da den ofte ligger tæt op af det mere traditionelle gospel. Dog skal siges at numrene vi skal arbejde med ikke er låst fast, hvilket vil sige at vi i bandworkshoppen kan finde et nummer sammen som vi give os i kast med.

Det er ikke noget krav om at du behersker et instrument til perfektion, men en smule kendskab er bestemt ikke nogen dårlig ide. Ellers kræver det bare en masse gåpåmod.

På opdagelse i det blå – v. Ingrid Frederiksen

Disse eftermiddagsworkshop byder på ture ud i det blå, det grønne eller det farverige.
Afhængig af vejret vil vi tage på tur i naturen omkring Kolding, besøge historiske steder, opleve kunsten osv. – alt imens vi får en god snak om livet og de refleksioner, det bringer med sig. Eller bare suger til os af skønheden.

Desværre kan vi ikke garantere handicap-venlige forhold alle dagene.
Husk et par gode sko/sandaler at gå i. I tilfælde af dårligt vejr søger vi mod indendørs udflugtsmål.

Ønsker ikke en workshop i dette modul – EFTERMIDDAGSFRI
Det er muligt også at vælge at have fri om eftermiddagen!

Leave a Reply