Workshops

Fælleskor

Hver dag fra kl. 9.00 – 10.25 samt kl 14.00 – 15.30 synger alle med i det store fælleskor, hvor bla. Ruth Waldron, John Fisher, Laura Kjærgaard og Steffen Bay vil stå for indstuderingen af sprøde og lækre gospelarrangementer. I fælleskor arbejder vi med udtryk, dynamik, frasering, fortolkning mv.

Workshops

Ud over fælleskoret kan man vælge en workshop i modul 1 (formiddag) og en workshop i modul 2 (eftermiddag).

workshop i modul 2 (eftermiddag). (Dvs 2 forskellige workshops i alt).

WORKSHOPS MODUL 1 (10.45 – 12.15) – 8 valgmuligheder:

 1. Solist beginner: Tune (Lene Svendsen-Tune)
 2. Solist intermediate: Ruth Waldron
 3. Solist advanced: Laura Kjærgaard
 4. Minikor: John Fisher
 5. Impro-teater: Louise Robinson
 6. Skriv din egen gospelsang: Poul Madsen og Emmanuel Waldron
 7. ZOOM ind: May Madsen
 8. Ønsker ikke en workshop i dette modul

WORKSHOPS MODUL 2 (16.00 – 17.30) – 9 valgmuligheder:

 1. Solist beginner: Ruth Waldron
 2. Solist Intermediate: John Fisher
 3. Performance: Louise Robinson og Tune (Lene Svendsen-Tune)
 4. Minikor: May Madsen og Steffen Bay
 5. Gospel, krop og sjæl: Laura Kjærgaard
 6. Band: Poul Madsen
 7. Samtalecafé: Kristina Bay
 8. Ud i det blå: Ingrid Frederiksen
 9. Ønsker ikke en workshop i dette modul

BESKRIVELSER:

WORKSHOPS MODUL 1 (10.45 – 12.15) – 8 valgmuligheder

 1. Solist beginner – Tune (Lene Svendsen-Tune) (Max 10)

Denne workshop er for BEGYNDERE. Det er for dig, som har drømt om at synge solo foran et publikum, men som endnu ikke har haft modet til at springe ud i det! Det er for dig, som har et brændende ønske om at synge solo i dit kor, men ikke har fundet modet til det, fordi nervøsiteten tager over. Jeg vil hjælpe dig med at finde modet i et trygt miljø, hvor vi sammen kan træde ud over kanten med mikrofonen i hånden og udleve drømmen om at være solist. Du skal ikke medbringe en sang, det sørger underviseren for. Det kan være en fordel at have noget med, som du kan optage på, samt papir og kuglepen. Jeg ser frem til at vi skal synge sammen.

 1. Solist intermediate – Ruth Waldron (Max 10)

Du har prøvet at synge for et publikum før, men vil gerne blive mere fortrolig med din sang, formidle en tekst, udtrykke sangen og udvikle dine redskaber til at bygge sangen op dynamisk. Hvis det lyder som dig, så er du meget velkommen i denne mellem-niveau solo workshop.

Du skal medbringe:
Vælg en sang som du har en instrumental version af (sing-back track) enten MP3, CD eller som kan afspilles via din mobil.
Medbring noget du kan optage med (f.eks. din mobil-tlf) så du kan optage din sang.
Papir og noget at skrive med til at tage noter
Medbring tekst til din sang, hvis du har brug for det.

 1. Solist advanced – Laura Kjærgaard (Max 10)
  Solist advanced er for dig, der har sunget solo en del gange før – ikke kun på workshops, men også i dit kor eller andre musikalske sammenhænge. Nervøse kan vi alle blive, dette skal der være og er der plads til, men dette tema har du arbejdet med før og er ikke top-styret af nerverne.

I denne workshop skal vi arbejde med impro, fortolkning og performance som helhed. Det forudsætter at vi tager et valg som solister – og at vi også belyser fravalgene, da det at synge solo ikke kun handler om tilvalg. Vi arbejder udfra, at der er forskel på AT SYNGE EN SOLO og AT VÆRE SOLIST, med vægt på det sidstnævnte.

 1. Minikor – John Fisher (Max 25)
  I denne workshop er vi en mindre gruppe sangere, hvor der typisk kun er nogle få i hver stemmegruppe (alter, sopraner, tenorer). Vi vil arbejde med forskellige øvelser, så du bliver mere sikker som korsanger – så du tør tage mere ansvar i din stemmegruppe. Vi vil arbejde med at lytte til de andre stemmegrupper, så vi får en større forståelse og kan afmåle vores egen rolle som sanger i koret. Der vil være tid til at gå i detaljer omkring frasering, klangfarve, udtryk, dynamik osv. Glæder mig til at synge med jer!

     5. Impro-teater – Louise Robinson (Max. 12)

Slip dit indre legebarn løs. Vi skal i denne workshop tilbage til barndommen, hvor fantasien fik frit spil og legen var fuldt ud tilladt. Det er en workshop, hvor vi skal igennem en masse teaterøvelser, der både giver anledning til en masse grin og også leder os igennem hele følelsesregistret. Igennem de mange forskellige øvelser og lege ender vi ud med en lille forestilling, som vi laver og finder på, sammen i løbet af ugen.

 1. Skriv din egen gospelsang – Emmanuel Waldron og Poul Madsen (Max 10)

Hvordan kommer man i gang med at skrive sin egen gospelsang?
Få konkret undervisning i de elementer og værktøjer, du har brug for, når du skriver din egen sang.
Vi vil arbejde med at skrive enten i små grupper eller alene og vi arbejder ud fra den enkeltes niveau. Medbring gerne instrumenter, computer og din telefon, så du kan tage noter, skrive tekster og optage de ideer, du får undervejs. Den kreative proces i denne workshop er vigtigere end at nå et færdigt produkt. Der vil dog måske være mulighed for at fremføre enkelte sange ved afslutningsfesten.

 1. ZOOM ind på gospelsangen – May Jeznach Madsen (Max. 25)

På denne workshop ZOOM’er vi ind på de gospelsange, som vi synger i løbet af ugen i det store kor. Vi oversætter teksterne, prøver at finde ud af, hvad der kan have været inspirationen til at skrive sangene, og så taler vi om, hvad teksterne fortæller os og gør ved os. Der vil være øjeblikke, med ro til at lade sangene “tale” til os – og der vil være tid til samtale i den store gruppe og i mindre grupper.

Kolding Sommergospel er en uge, hvor gospelmusikken fylder på en helt særlig måde – helt naturligt fylder det at synge sangene rigtig meget. På denne workshop holder vi pause fra at synge – og i stedet tager vi os tid og ro til at dykke ned i sangenes indhold.
Du skal altså have lyst og mod til at tale om tro – og helt sikkert også om tvivl.
Workshoppen kan være med til at give dig bedre mulighed for at formidle sangene, når du står i det store fælleskor, fordi du også har givet dig tid til at tænke over, hvad sangene betyder for dig! 

 1. Ønsker ikke en workshop i dette modul

WORKSHOPS MODUL 2 (16.00 – 17.30) – 9 valgmuligheder:

 1. Solist beginner – Ruth Waldron (Max 10)

Denne workshop er for dig, der er absolut begynder som solist. For dig, der har overvejet eller måske drømt om at synge solo foran et publikum, men ikke har turdet… (endnu). Det er for dig som har et ønske om at synge solo i dit kor måske, men selvom hjertet har talt, så har munden ikke!
I denne workshop vil vi hjælpe dig til at finde din stemme i et trygt miljø, hjælpe dig med at se din frygt i øjnene og så vil vi sammen kaste os ud i at synge solo. Du behøver ikke medbringe en sang – det gør din underviser. Bare kom som du er med din mobil som du kan optage med og medbring også papir og blyant. Jeg ser frem til at møde dig.

 1. Solist Intermediate – John Fisher (Max 12)

Du har enkelte gange prøvet at synge solo, men ønsker at udvikle dig yderligere og blive mere tryg foran et publikum, når du synger. Du vil få redskaber til at udvikle dit udtryk, din formidling, opbygningen af din solo mv. Hvis dette lyder som dig så kom og vær med i denne workshop. Medbring din egen sang som du gerne vil arbejde med til denne workshop – medbring også musik/akkorder om muligt. 

 1. Performance – Louise Robinson og Tune (Lene Svendsen-Tune) (Max. 10)

På denne workshop skal vi nå ind til sangens kerne. Vi skal arbejde med, hvordan sangen ikke blot bliver en masse flotte toner, men også bliver til betydningsfulde ord. Hvordan rører du publikum, hvordan når du ud over scenekanten, og hvordan afslutter du sangen. Det er nogle af de aspekter vi vil komme ind på. Det er ikke en workshop, hvor du skal lære din sang, det er vigtigt, du vælger en sang, du kan rigtig godt, særligt teksten. Den sang, du vælger, bedes du medbringe backing-track og tekst til.

 1. Minikor – May Jeznach Madsen og Steffen Bay (Max 25)

I denne workshop er vi en mindre gruppe sangere, hvor vi typisk kun er ganske få i hver stemmegruppe (alt, sopran og tenor). Vi vil arbejde med forskellige øvelser, så du bliver en bedre og mere sikker korsanger, der tør at tage ansvar i din stemmegruppe! Vi kommer til at arbejde med at kunne lytte til de andre stemmegrupper og forstå og gribe vores egen rolle som sanger i kroet. Der vil være tid til at gå i detaljer omkring frasering, klangfarve, udtryk, dynamik m.m. Vi optræder på festaftenen med et eller to numre fra denne workshop! Vi glæder os til at synge med dig!

 1. Gospel, krop og sjæl – Laura Kjærgaard (Max 25)

I denne workshop vil vi tage os tid til at komme ned i gear og ned i kroppen. Det handler ikke om at performe og præstere, men mere om at lytte, modtage og opleve roen og nærværet. Vi vil tage tid til kristne gospel-meditationer – med fokus på vejrtrækning og stille sange. Der vil være mulighed for at trække et bibelvers, eller tænde et lys, og sætte musikken i centrum – liggende, stående og/eller siddende – og synge med, hvor vi zoomer ind på teksten og sætter den i perspektiv til os selv og hverdagen.

 1. Band – Poul Jeznach Madsen (Max. 10)

Bandworkshop er for dig som synes musik er spændende, og gerne vil have en workshop som ikke nødvendigvis handler om sang.
Det giver lidt sig selv, at vi skal spille sammen som band, så hvis du har en bassist, pianist, guitarist eller måske en leadsanger gemt i maven, så er denne her workshop lige noget for dig.
Vi forsøger os med numre inden for “soulgenren”, da den ofte ligger tæt op af det mere traditionelle gospel. Dog skal siges, at numrene vi skal arbejde med ikke er låst fast, hvilket vil sige, at vi i bandworkshoppen kan finde et nummer sammen som vi give os i kast med.
Det er ikke noget krav om at du behersker et instrument til perfektion, men en smule kendskab er bestemt ikke nogen dårlig ide. Skulle du spille på et instrument som du gerne vil spille på i bandet, så giv meget gerne besked derom sammen med din tilmelding.

Ellers kræver det bare en masse gå-på-mod

 1. Samtalesalon – Kristina Bay (Max 10)

I denne workshop giver vi os tid til den langsomme samtale, til at stoppe op og tænke over tingene og se dem fra flere perspektiver. Der er ingen rigtige eller forkerte svar og vi skal ikke nå frem til et facit. Vi skaber et rum, hvor vi sammen taler om noget af det, der betyder noget for os og hvor du kan prøve holdninger og tanker af selvom de ikke er helt færdigbagte.
Emner kunne for eksempel være:
Hvorfor har du valgt at synge gospel? Hvad bidrager det med i din hverdag?
Hvad betyder tid for dig? Og hvilke valg har du truffet i den sammenhæng?
Hvilke valg eller fravalg har du gjort i dit liv? Og hvorfor…
Hvilke samfundsmæssige problemstillinger er du særligt optaget af, om nogen?
Du får også mulighed for at påvirke hvilke emner du finder interessante af drøfte.
Kom og lær dine medkursister at kende fra nye sider og del dine egne refleksioner til inspiration for os andre.

 1. Ud i det blå – Ingrid Frederiksen (Max 12)

Disse eftermiddagsworkshops byder på ture ud i det blå, det grønne eller det farverige.
Afhængig af vejret vil vi tage på tur i naturen omkring Kolding og besøge kendte og mindre kendte steder. – alt imens vi får en god snak om livet og de refleksioner, det bringer med sig. Eller bare suger til os af skønheden.

Desværre kan vi ikke garantere handicap-venlige forhold alle dagene.
Husk et par gode sko/sandaler at gå i. I tilfælde af dårligt vejr søger vi mod indendørs udflugtsmål.

 1. Ønsker ikke en workshop i dette modul

Leave a Reply